Gratis prova-på Yinyoga och Restorative 29 december!

 • Gratis prova-på Yinyoga och Restorative 29 december!

  Gratis prova-på Yinyoga och Restorative 29 december!

  Har du länge velat testa yoga men inte kommit iväg? Eller du som tränat ett tag kanske vill passa på att bjuda med din partner, vän eller släkting som länge tvekat?! Då är detta ett utmärkt tillfälle!

  Välkommen den 29 december på Yinyoga kl. 10 och/eller Restorative kl. 13. Du hinner med en lunch mellan på restaurang Nord om så önskas. Anmäl dig för att säkra din plats på yogica@nordevik.se. Drop-in i mån av plats.

  Både Yinyoga och Restorative  lämpar sig för de allra flesta, ny som erfaren yogautövare. Båda yogaformerna har en lugnande och avslappnande inverkan på oss. Så hur skiljer sig dessa besläktade yogaformer åt?

  Yinyoga har fått sitt namn av motsatserna yin och yang inom kinesisk filosofi där yin symboliserar passivitet och stillhet och yang aktivitet och rörlighet. Yinyoga är en passiv form av yoga där fokus ligger på att bearbeta kroppens bindväv istället för muskler. Det gör man genom att hålla yogapositioner som försiktigt stretchar kroppen och som hålls en lite längre tid, åtminstone 3-5 minuter.

  Restorative yoga handlar om att slappna av och låta kroppen vila och förnya sig. Översatt till svenska betyder restorative återhämtande och det är precis vad denna form av yoga handlar om – återhämtning. I denna yogastil är målet att kunna slappna av och släppa taget helt och fullt för att låta kroppen kunna fokusera på att vitalisera sig. Det uppnås genom behagliga yogapositioner som är helt utan ansträngning för kroppen som hålls i minst sex minuter och upp till 30 minuter. Fokus är att nå en djup avslappning, vilket kan vara svårare än vad man tror. Förutom att slappna av lättare ger restorative bättre sömn och kan motverka olika stressymptom. Precis som yinyogan passar restorative alla och är ett bra komplement till träning och andra yogaformer.

  Hoppas vi ses!

  Hälsar Karin och Sandra

  Comments are closed.