Våra instruktörer

carina
namn-carina

Carina började med yoga för ca 12 år sedan. Då var det mer som ett komplement till hennes sport, men där startade även något djupare. Yogan var först jobbig, eftersom det gick så långsamt, men det var därför hon till slut fastnade. Yogan är för Carina en lärare i tålamod och acceptans, en lära för livet helt enkelt. 

Utbildad yogalärare i Embodiedflow (hatha yoga), medicinsk yoga samt yinyoga.

Har du frågor om klassen eller vill boka plats, maila till yogica@nordevik.se

Det går också bra att droppa in i mån av plats. Välkommen!

karin
Karin-namn

Karin B upptäckte yoga i början av 2000-talet. Efter en fotbollskarriär som hade kommit till ända pga skador, kom yogan in i livet och gav något helt annat. Det handlade inte (bara) om fysisk träning utan också om avslappning och självkännedom på ett inre, djupare plan. Det väckte nyfikenhet om att lära sig mer! Så i samma veva började Karin också studera ayurveda, meditation och andra alternativa läror. Det var en början på en inre resa som pågår fortfarande, men som kanske fått pausa lite grann under småbarnsåren.

Karin B håller i Yinyoga, Yin- och yangyoga, barnyoga och tonårsyoga. 


kerstin2

Kerstin Andersson är Livsyogalärare sedan 2005 och nu också Kundaliniyogalärare (snart certifierad). Hon har arbetat med alternativmedicinska behandlingar sedan 1989. Numera först och främst Cranio Sacral Terapi och Somato Emotional Release enl. Upledger Institute.

BOKA KLASS
Steen1
Steen-namn

Steen Andersson är utbildad Kundaliniyogalärare (snart certifierad). Han jobbar som leg. läkare, specialist i allmänmedicin. Är också leg. psykoterapeut. Har gått steg 1 och 2 på Mullingstorp behandlingsgård och 1 ½ års utbildning vid Osho RISK Center i Danmark.

BOKA KLASS
karin1
Karin-namn

Karin J:s kärlek till yogan väcktes när hon helt oplanerat hamnade på en yogaklass vid ett gymbesök 2009. Hon genomgick en hektisk period i livet och upptäckte att yogaklassen krävde ett fokus som ledde henne bort från känslan av stress. Därefter blev yoga ett regelbundet inslag i vardagen, som både gav kroppen en grundstyrka och samtidigt innebar en källa till avslappning. Något år senare gick Karin på sin första klass hos Anja Bergh på Yogabuddi och det kändes som att komma hem. Sedan dess har Karin regelbundet praktiserat Anusarayoga och på senare år även Embodied Flow. Karin gick sin första längre yogautbildning 2015 och började instruera egna klasser 2016. " Jag hoppas att genom mina klasser kunna inspirera er till rörelse i lätthet och ett inre fokus som ni kan ta med er även utanför yogamattan" 

Karin J håller i hathayogapass. 


sandra_500x500
Sandra

Sandra upptäckte yogan 2003 på en yoga studio i München. Det dröjde inte länge förrän hon kände av yogans positiva effekter. Under 2005 träffade hon sin nuvarande man och flyttade från München till Tjörn. Sedan började hon och leta efter en bra yoga studio i närheten men på den tiden famns inte så stort urval. Redan då började hon att leka med tanken att bli yogainstruktör för att kunna fortsätta med den fantastiska livsstilen.

Under våren 2019 sa hon upp sig från sitt  jobb som krävde för mycket tid och frånvaro från familjen. Hon började att förverkliga sin dröm att bli yogainstruktör under sommaren 2019 då hon hittade en skola som hade utbildningar inom Restorative  yoga vilket passade henne väldigt bra. I dagens samhälle med så mycket prestation, informationsflöde, krav, miljöföroreningar, strålning och annat som gör oss obalanserade behöver vi mer än någonsin aktiva former av träning för att komma ner i varv såpass mycket att kroppen kan börja släppa på allt den mobiliserat upp för att skydda oss.

Sandra håller i Restorative yoga. 

petr
Petr-namn

Behöver du verkligen bli av med det du tror inte är dig till nytta?

”Tänk att du har precis det du behöver. Inget mindre och inget mer.”
Petr är certifierad mindfulness instruktör och yogalärare med inriktning Embodied Flow. Han har studerat psykologi och pedagogik. Fokuset i Petrs praktik ligger på upplevelse av nuet i kroppen och flowet, acceptans samt medkänsla och självmedkänsla.
Petr har coachat grupper och individer i syfte att bl. a. utveckla deras innovativa tänkande och möjliggöra det för dem att frigöra sig från gamla tanke- och beteendemönster.
Besök gärna www.petrsson.se och läs mer om Petr.

helena
helena-namn

"Yogan är för mig en resa av utforskande och möjligheter där jag kan komma närmare mig själv och min egen sanning. Den har också gjort det enklare för mig  att se vad jag behöver släppa taget om och att se möjligheter både på och utanför mattan. Mina ledord i min praktik och som jag vill dela med mig av är nyfikenhet, mod och acceptans”

Helena är utbildad yogalärare hos Anja Bergh på Yoga Buddhi med inriktning mot Embodied Flow. Mantran och chanting ligger henne varmt om hjärtat och hon går under hösten en kurs inom Bhakti yoga som betyder hjärtats yoga.  Hon har för närvarande inga klasser utan fokuserar för tillfället på sin egen praktik men har som vision att hålla klasser med början under hösten 2020. 

Välkomna!

A9FD6D08-9995-4DAB-8F34-807877CBA426
paula-namn

Yogan är en stor del av Paulas liv och vi är så glada för att ha henne som återkommande gästinstruktör på Yogica. Hon är en livfull men fokuserad lärare med ett stort hjärta och älskar att dela med sig av sin passion- Yogan och livet!

Hon är certifierad i Hatha och Ashtanga yoga i Indien på Pathabhi Jois school i Mysore. Hon har även gått kurser i Lyengar yoga.

Den 21-23 augusti 2020 kommer hon till Skärhamn som instruktör för vårt supyoga retreat.  Mer info om det hittar du inom kort under nyheter.


Åsa
Åsa-namn

Åsa beskriver sin yogaresa så här: "Min första yoga-kurs gick jag på 80-talet i Göteborg, sedan dess har jag provat på diverse olika sorters yoga. Jag ville ta min yoga ett steg vidare och fastnade för Mediyoga, den har det lugna sköna flytet både mentalt och fysiskt som jag gillar med yoga. Jag är utbildad instruktör på Mediyoga institutet i Göteborg. Jag är dessutom utbildad i idrottsmassage och jobbar sedan många år tillbaka som Leg. Operationssjuksköterska."